Heel zeker (in de slaapkamer)

De laatste tijd zie ik (ongewild) wat vaker tv-reclame voorbij komen. Die is er niet beter op geworden, door de tijd. Maar een nieuw dieptepunt is wat mij betreft wel de reclame van een bepaald merk beveiligingsapparatuur. Ik zal de naam hier niet noemen, de lezer weet heel zeker wel wie ik bedoel…

Ik kende het merk al van de radioreclame. Vrouw vraagt aan man of-ie het alarm heeft aangezet. Nee dat is-ie vergeten. Geeft niet schat, dan doet zij het wel met de app.

O? denk ik dan. Had ze niet in die app kunnen zien dat het alarm nog niet aan staat? Dat is dan niet zo’n handige app. Of heeft ze het wél gezien en houdt ze zich nu expres een beetje van de domme om haar man te sarren? Volgens mij is er iets niet pluis in dit huwelijk.

Terwijl zij het alarm aanzet, ontrolt zich nog een wonderlijk gesprekje. Ja, zegt hij, we slapen inderdaad veel beter als het alarm aanstaat. Tja, denk ik dan, had het dan aangezet voordat je naar de slaapkamer kwam. Ik begin nu te vermoeden dat vrouwlief het inderdaad erop aan heeft laten komen om hem te sarren.

En dan is het de vrouw gelukt om het alarm aan te zetten. Dat is dus geen kwestie van even ergens op drukken in de app. Is het echt niet zo’n handige app? Ben ik dan toch te achterdochtig over de staat van dit huwelijk?

Ze kunnen in ieder geval rustig de nacht in. Slaap lekker, lieve schat.

Ik behoor hopelijk niet tot de doelgroep, want ik zou dus niet aan dit systeem beginnen. En dat is dan op grond van de radioreclame.

De tv-versie is gewoon hetzelfde als de radio-versie, met bewegende beelden. En wat blijkt?

Die man, die zegt dus dat-ie het vergeten is — vóórdat-ie z’n bed in stapt! Hij grijnst er zelfs een beetje bij. Hij vergeet het alarm aan te zetten, z’n vrouw vraagt ernaar, en wat doet meneer? Draait-ie zich subiet om en rent de kamer uit om zijn werk alsnog te doen? Vraagt hij zijn vrouw om het alsjeblieft voor deze ene keer op de app te doen, want hij is al zo moe?

Nee. Hij zegt grijnzend sorry en stapt gewoon z’n bed in.

Nu begin ik te begrijpen wie hier wie aan het sarren is.

Ik ben er vrij zeker van dat die vrouw niet zoveel tijd nodig had om het alarm aan te zetten in die app. Nee, die is haar advocaat aan het appen. Dat wordt nog een interessante scheidingszaak…

En ik ben van één ding heel zeker: dat alarmsysteem, dat komt er bij mij niet in. Dat geeft alleen maar narigheid. Met of zonder app.